Abilitati

Voluntariat Crucea Rosie

Ca voluntar in cea mai mare organizatie umanitara la nivel mondial, poti sa te implici intr-o varietate de proiecte si domenii, in functie de aptitudinile si preferintele tale.

 • Pregatirea si interventia in caz de dezastre;
 • Programe sociale pentru asistarea persoanelor fara venituri;
 • Campanii de promovare a sanatatii;
 • tehnoredactarea de materiale, realizarea de publicatii, pagini web;

Web Developement

Un dezvoltator web este un programator specializat pe tehnologiile aplicate pe Internet, atat pe partea de client, de exemplu HTML, CSS, JavaScript, cat si pe partea de server, de exemplu PHP, MySQL.

 1. Depanare
 2. Actualizare
 3. Proiectare si creare module noi
 4. Optimizare

Video Editing

Prelucrari si montaje filme video. Editari cu efecte speciale. Montajul sau editarea filmului este o parte a procesului de creatie din timpul post-productiei unui film. Termenul de montaj/editare este derivat din procesul traditional de lucru cu pelicula cinematografica, dar in prezent implica din ce in ce mai mult utilizarea tehnologiei digitale.

 1. Analiza si intocmirea unei strategii / scenariu / viziune
 2. Editarea sunet-ului
 3. Editare film
 4. Efecte speciale
 5. Subtitrare
 6. Montaj


Administrare Retea Calculatoare

Administratorul de retea (in engleza network administrator) este persoana responsabila cu mentenanta hardware-ului si a sistemelor software care alcatuiesc o retea de calculatoare, incluzand mentenanta si monitorizarea retelei de calculatoare sau a infrastructurii convergente si a echipamentelor asociate. Administratorii de retea isi canalizeaza atentia pe componentele retelei in infrastructura LAN/WAN a unei companii, asigurand integritatea. In functie de companie, administratorul de retea poate de asemenea concepe si implementa retele. Rolul concret al unui administrator de retea poate varia in functie de locul de munca, dar va include adesea activitati si sarcini precum:

 1. Alocarea adreselor IP
 2. Gestionarea si implementarea protocoalelor de rutare
 3. Mentenanta anumitor servere, gatway-uri vpn
 4. Sisteme de detectie a intruziunilor (IDS)
 5. Mentenanta si administrarea serverelor, statiilor de lucru, imprimantelor, ruterelor
 6. configurarea unor switch-uri si firewall-uri, telefoane IP, smartphone-uri, precum si a unei game largi de tehnologii incluzand atat hardware cat si software

Search Engine Optimization SEO

Optimizare pentru motoare de cautare sau Search Engine Optimization (SEO), este un proces de perfectionare (favorizare) a vizibilitatii site-urilor web sau paginilor web in cadrul ordonarii rezultatelor cautarii in lista facuta de motorul de cautare. SEO este o subcategorie a marketing-ului online SEM, practica aparuta in anul 1990, odata cu aparitia primelor site-uri pe Internet, si care reprezinta totalitatea tehnicilor prin care un site web este adus la o forma in care este propulsat mai sus in lista de rezultate date de un motor de cautare pentru diverse cuvinte-cheie. Cu timpul, optimizarea unei pagini web a unui site a devenit un serviciu oferit de unele companii si/sau corporatii. Etapele principale pentru optimizarea in motoarele de cautare - SEO:

 1. Analiza si intocmirea unei strategii SEO
 2. Examinarea profesionala a site-ului
 3. Implementarea propriu-zisa a strategiei SEO
 4. Generare rapoarte si statistici

Web Marketing

SEM este prescurtarea, folosita si in romaneste, a termenului englez Search Engine Marketing, insemnand in traducere - marketing prin motoare de cautare. Acest acronim este folosit pentru a desemna atat activitatile de promovare platita (prin intermediul motoarelor de cautare) cat si promovarea prin tehnici SEO (Search Engine Optimization). In prezent insa, termenul SEM este deseori folosit (in mod gresit) pentru a desemna doar activitatile de promovare platita. Astfel, SEO este o parte componenta a SEM si nu invers. SEM are doua componente principale:

 1. promovarea platita (prin anunturi si reclame platite direct catre motoarele de cautare)
 2. promovarea prin tehnici SEO (redactare de blog-uri si articole, link-building, optimizare prin cuvinte, promovare prin social media)